In nüu masaghin, pecin ascì
int’in carrugiu arente de San
Sci
a travajva lì ina duneta,
in’asbia sanremasca,
Angieta.
Ina carega, in tourin, i müturai,
int’in recantu tüte ben amüjaie
e urive che au menüu a
catava
e e muraje cian cianin i
gagnava.
Següra lì drentu a ghe
girava
stu veru òuru bèn au manezava
e cun u so’ corpu d’öju de
mesté
au preparava pe’ daru au
defissié.
Santu süù de gente puveréta,
süù e pan cundiu de picajéta
che pe’ ste fasce a giurnà a
passava
pensandu ai catru sòudi ch’a
piava.
E i cuiva desgurdie, e e die
i l’eira del longu abessie,
pöi cun u sacu, chi a
currbéta
i e purtava a-a nostra Angieta.
Emilia
Ramò – Dialetto di Sanremo
ANGIETA
Un nudo magazzino, piccolo
anche
in un vicolo a fianco San
Siro
lavorava lì una donnina,
una vispa sanremasca,
Angieta.
Una sedia, un tavolino, i
motulari,
in un angolo tutte ben
ammucchiate
le olive che al minuto
comprava
e i muri pian pianino guadagnavano.
Sicura lì dentro ci girava
quel vero oro bene amministrava
e col suo colpo d’occhio del
mestiere
lo preparava per dare al
frantoiano.
Santo sudore di gente
poveretta,
sudore e pane condito di
fame
che per ‘ste fasce la
giornata passava
pensando ai quattro soldi
che prendeva.
E le raccoglievano
disinvolte, e le dita
erano sempre intirizzite,
poi con il sacco, chi con la
corbetta
le portavano alla nostra
Angieta.
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