Scapparùi
o scappirùi,
i sùn èrbe bone
da mangià.
Inte fàsce,
inti maixèi,
ghe ne fa,
ciü sci che nà.
Crüi,
netügiài e cundìi
cun chel’öriu bòn
che avému nùi,
maisci bòi da mangià;
se nu manca in’auriva,
négra, pecìna,
Taggiasca,
ancù mègliu,
ti virài,
tàstire, pöi,
ti mu’u dirài.
Mario Saredi – Dialetto di
Camporosso
2019
ERBE
Caccialepre,
erbe,
erbe buone
da mangiare
nelle terrazze,
nei muri a
secco,
ne crescono
in quantità.
Crudi,
puliti e conditi
con quell’olio buono
che abbiamo noi,
ottimi da consumare;
se non manca un’oliva,
nera, piccola,
Taggiasca,
ancora meglio,
vedrai,
provale, poi,
poi mi dirai.
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